Skip to main content

Asbestsanering

Werkkracht is gespecialiseerd in het verwijderen van asbestgolfplaten van bedrijfshallen, stallen, loodsen, schuren, scholen of woningen
Asbest verwijderen

Asbestsanering en asbestverwijdering

Waarom nu?

Alle buitenasbest moet bij wet voor 2024 verwijderd zijn. Dit gaat vooral over asbestgolfplaten. Daarvan ligt in Nederland nog ruim 100 miljoen m² op schuren en loodsen.

Ondernemers en particulieren worden aangespoord om – al dan niet in combinatie met zonnepanelen – hun locatie asbestvrij te maken.

Gecertificeerd bedrijf is verplicht: SC-530

Inschakelen van een gecertificeerd bedrijf is verplicht, want zelf mag je asbest niet verwijderen. Een gecertificeerd asbestsaneerder moet voldoen aan veel regels. Naast de voor de hand liggende wetgeving als het Bouwbesluit, het Asbestverwijderingsbesluit en de Arbowet moet je ook voldoen aan alle voorschriften die staan in de zgn SC-530, het certificatieschema voor asbestverwijderaars.

Hoe het te saneren gebouw aanleveren?

Om vlot en efficiënt te kunnen werken is het belangrijk om de locatie die gesaneerd moet worden optimaal aan te leveren. Immers zo kunt zelf meehelpen om de kosten beperkt te houden.

Offerte aanvragen?

Wilt graag meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.